Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Rendezvény


Figyelem!

A megtekinteni kívánt tartalom archív.

29. Országos Antibiotikum Konferencia
Rendezvény kezdete: 2023.11.23.Rendezvény vége: 2023.11.25.
Helyszín: 3300 Eger, Szálloda u. 1-3., Hotel Eger&Park
A rendezvény helyszíne: Hotel Eger&Park (3300 Eger, Szálloda u. 1-3.)

Kedvezményes részvételi díj fizetésének határideje: 2023. november 1.

További részletek, online regisztráció

Tisztelt Kollégák!

A COVID-19 lecsengésével visszatértünk a „szokásos” kórképekhez, melyek természetesen a COVID járvány alatt is megvoltak, csak kevésbé figyeltünk rájuk.

Az infekciók természetrajzához hozzátartozik a folyamatos változás, ami érintheti magát a mikrobát, a diagnosztikát, a változó beteg populációt és a kezelési módszereket, lehetőségeket.

A mostani, 29. konferencia talán a szokásosnál is színesebbnek ígérkezik és elsősorban a mindennapi gyakorlatra fókuszál. Természetesen foglalkozunk az antibiotikum terápia problematikájával és a rezisztencia helyzettel, amit a lezajlott COVID járvány során alkalmazott rengeteg antibiotikum biztosan rontott. Több előadás foglalkozik differenciál diagnosztikával. Nagyobb hangsúlyt kap a már korábban is tárgyalt alapvető szemléleti változás az „Egy Egészség”, azaz annak felismerése, hogy a humán illetve állatgyógyászat problémai alapvetően átfedik egymást, a mikrobák terjedése megállíthatatlan, amit a globalizáció csak tovább fokoz, nyilvánvaló, hogy csak közös fellépéssel lehet javítani a helyzeten. Az elmúlt évek eseményei ismételten hívták fel a figyelmet az állatokról emberekre terjedő betegségek fontosságára. Foglalkozunk gyakori klinikai szindrómákkal, új megközelítésekkel és lesznek áttekintő előadások is.
Az infekciós megbetegedések egyre nagyobb jelentőséget kapnak - ennek jegyében várjuk Önöket Egerben a 29. Országos Antibiotikum Konferencián.

Akkreditáció:
A Továbbképző Tanfolyam OFTEX SE-TK/2023.II/00296-es kódszámon, GYOFTEX SE-GYTK/2023.II/00012-es kódszámon akkreditált. Sikeres tesztírás esetén orvos résztvevők 48, gyógyszerész résztvevők 50 kreditpontot szerezhetnek, s a kreditpontok az OFTEX és GYOFTEX portálokon feltüntetett szakképesítéseknél szakma szerinti pontszámként kerülnek jóváírásra.

A 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 6. § (1) Szabadon választható elméleti továbbképzésnek minősül: az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkezők folyamatos továbbképzéséről szóló miniszteri rendelet szerinti kötelező szakmacsoportos, valamint szabadon választható, akkreditált elméleti továbbképzésen történő részvétel. Folyamatos továbbképzés alapján megszerezhető legmagasabb pontértékek: 41–50 pontig minősített továbbképzés esetén: 20 pont.


Dr. Ludwig Endre
professor emeritus