Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Aktualitások (Szövetségi hírek)

MOTESZ-díj és MOTESZ díszoklevél átadása

Hír kategóriája: Általános

A cikk kelte: 2023.12.21.

MOTESZ


2023. december 18-án tartottuk év végi, ünnepi Szövetségi Tanácsülésünket.

Az ülésen átadásra kerültek a MOTESZ-díjak ás MOTESZ díszoklevelek. 

 

MOTESZ díjban részesült Prof. Dr. Vécsei László és Prof. Dr. Altorjay István. 

Prof. Dr. Vécsei László a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinikájának egyetemi tanára és a HUN-REN-SZTE Idegtudományi Kutatócsoport vezetője. Széchenyi-díjas magyar orvos, neurológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Professzor Úr a MOTESZ elnöke volt 2007-2008-ban. Számos szakmai kötelezettségei miatt, az elnöki ciklusát követően nem tudott “volt elnök”-i minőségében az elnökség tagja maradni (ahogy azt az alapszabályunk lehetővé teszi), így a MOTESZ díj átadására most került sor.  

Prof. Dr. Altorjay István a Debreceni Egyetem Gasztroenterológiai Klinikájának szakorvosa, oktató orvosa, egyetemi tanára, MTA doktora.  

Professzor Úr 2021 és 2022-ben volt a MOTESZ elnöke. A Szövetség iránt tanúsított odaadásához, elkötelezettségéhez és fáradhatatlan munkájához nem fér kétség, ezt az első Magyar Orvos-egészségügyi Világtalálkozó sikere is bizonyította. Minden tekintetben rossz időszakban vette át az elnökséget. Igen rövid idő alatt kellett, szinte az elejéről koordinálnia a világtalálkozó megvalósítását, amelynek sikere nem maradt el.    

 

 

 

MOTESZ díszoklevél kitüntetésben részesült  

Prof. Dr. Paragh György 

Dr. Farkas Katalin  

Dr. Kovács Gábor  

Prof. Dr. Paragh György a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézetén belül, az Anyagcsere Betegségek Nem Önálló Tanszék vezetője. Eddigi klinikai, oktatói, tudományos szakmai munkája azt bizonyítja, hogy a belgyógyászat, anyagcsere betegségek területén tanszékalapító professzorként hazai és nemzetközi szinten is elismerést szerzett és jelentős szerepet játszott a fiatalok képzésében. Paragh György Professzor Úr 45 éves klinikai, oktatói, kutatói és közéleti pályafutása, iskolateremtő tevékenysége méltán vívta ki munkatársai elismerését és megbecsülését és példaértékű a jövő nemzedékei számára. 

Prof. Dr. Paragh György, hivatalos elfoglaltságai miatt sajnos most nem tudta átvenni a díszoklevelet. 

Dr. Farkas Katalin, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház osztályvezető főorvosa. Jelentős szerepe volt az I.sz. Belosztályon, majd az önálló Angiológia Profilon kialakított korszerű noninvazív vaszkuláris diagnosztikai laboratórium létrehozásában, melyben a hagyományos Doppler és plethysmographiás vizsgálatok mellett 1993 óta Duplex UH és Laser Doppler vizsgálatra is van lehetőség.  Szoros kapcsolatot ápol az európai és nemzetközi társaságokkal. 

Dr. Kovács Gábor az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet volt Főigazgató Főorvosa.  A klinikum mellett az egészségszervezés, egészségpolitika érdekelte, érdekli. Korábban valamennyi minőségében (országos intézet főigazgatójaként, a pulmonológiai tagozat vezetőjeként, országos szakfelügyelőfőorvosként a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnökeként) a tüdőgyógyászat és a teljes orvosi szakma érdekeit képviselte és képviseli a mai napig fáradhatatlanul, harmóniára és egységre törekedve, tagegyesületekkel való kapcsolatokban is.