Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége

MI HASZNA VAN AZ 500 MILLIÁRDOT MEGHALADÓ EGÉSZSÉGÜGYI FEJLESZTÉSEKNEK?         

A címben föltett kérdésre keressük a választ a 2017. március 30-án rendezendő, tavaszi Medicina konferencián. A tanácskozásnak a Magyar Tudományos Akadémia ad otthont. A tudós társaság egészségüggyel foglalkozó osztálya is fontosnak tartja annak összevetését: van-e harmónia a kétségtelenül hatalmas egészségügyi beruházások, a korszerű diagnosztikai eszközök és műszerek telepítése, valamint a betegellátás színvonalának javulása között.  Vajon lépést tud-e tartani a modern technológiák alkalmazásával a gyógyítás finanszírozására kapott Egészségbiztosítási Alap.

Arra is keressük a választ, hogy az új, vagy éppen felújított intézményekben dolgozó orvosok és szakdolgozók, valamint a többi, egészségügyben munkát vállaló érez-e javulást a munkakörülményeiben. És talán a legfontosabb, a betegek, a lakosok tapasztalata: egy, a márciusi konferenciára készített Joint Venture Szövetség reprezentatív felméréséből az ő értékelésüket is megismerhetjük.

Stratégiai partnerünk, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége deklarált célként fogalmazta meg, hogy a színvonalas gyógyítás feltételeinek megteremtéséhez mérten, hasonló súllyal kell kezelni az egészség megőrzését, a betegségek megelőzését. A 127 tagszervezetet összefogó társaság ehhez kíván segítő kezet nyújtani a lakosok, a döntéshozók, az egészségügy valamennyi szereplője, az alkalmazottjaikért felelősséget érző munkáltatók felé, ez irányú programjukról a közelmúltban megválasztott elnök tart majd előadást.

Előadóink között üdvözölhetjük az egészségügyi szakmai szervezetek és az egészségipar reprezentánsait, és örömünkre szolgál, hogy a kormányzat képviselői is előadásaikkal, aktív részvételükkel megtisztelik a tanácskozás résztvevőit.

A Medicina konferencia bevallott célja, hogy olyan fórumot teremtsen az egészségügy iránt érdeklődőknek, amelyen az ágazat valamennyi szereplője, a tanácskozás résztvevői kifejthetik véleményüket. Hiszen a cél közös: a magyar lakosság egészségének védelme, a betegségek színvonalasabb gyógyítása, az ágazatban dolgozók megtartása. Ugyanis a gazdasági növekedés feltétele az egészséges társadalom.

Várjuk Önöket szeretettel!

Nógrádi Tóth Erzsébet

A Medicina konferencia szakmai bizottságának elnöke

INTERDISZCIPLINÁRIS FÓRUMOK

BELÉPÉS