Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

MEGÚJULT INFORMATIKAI RENDSZERREL A HATÉKONYABB BETEGELLÁTÁSÉRT

 

oep

info

oepszech                               

                               

 

2015 | 09 | 21

Országos Egészségbiztosítási Pénztár

EKOP-2.3.7-2012-2012-0001 projekt

 

Korszerű informatikai rendszer könnyíti az ügyintézést, gyorsítja fel a teljes elszámolási folyamatot az OEP-nél. Még idén átadásra kerül az az országos állami finanszírozású, egészségügyi szolgáltatásokhoz kapcsolódó fejlesztés, mely országosan heti 30 millió beavatkozás elszámolását teszi korszerűbbé.

 

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár feladata a magyarországi betegellátás és egészségügyi rendszer finanszírozása, a források leghatékonyabb elosztása a betegek érdekeit, a betegellátás színvonalát, hatékonyságát szem előtt tartva.

Árki Kornél, az OEP informatikai főigazgató-helyettese elmondta: „Az OEP számára kulcsfontosságú, hogy korszerű, modern és megbízható informatikai rendszer támogassa a munkatársak mindennapi munkáját, hiszen ezen alapszik mindennapi tevékenysége.” Ennek érdekében korszerűsítésre került az OEP adatközpontját kiszolgáló, átlagosan több mint 10 éves szünetmentes áramforrás. Továbbá a projekt megvalósítása során, az informatikai környezet folyamatos működésének biztosítása érdekében, egy másodlagos adatközpont került kialakításra a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. védett telephelyén. Mivel az OEP adattárháza a közigazgatáson belül az egyik legnagyobb, amely közel egy évtizede támogatja nemcsak az egészségügy szereplőinek jogszabályban meghatározott feladatait, hanem az állampolgárok számára is információs bázisként szolgál az ellátási eseményeik megtekintésében, így az infrastruktúra bővítése is kiemelt feladat volt.

A projekt során a biztonság és hatékonyság maximalizálásán túl cél, hogy az érintett informatikai rendszerek egyszerűen, kontrollált módon összekapcsolhatóak legyenek. Az államigazgatási szervek szakrendszerei közül az OEP szakrendszerei elsőként csatlakoztak az Összerendelési Nyilvántartáshoz.

A fejlesztéseket az OEP a Kormányzati informatikai Fejlesztési Ügynökséggel és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel közösen valósítja meg. A projekt 2015. október 31-én zárul.

 

***

 

További információ, interjúszervezés
Sándor Lilla
+36 20 612 74 78
lilla.sandor@youngandpartners.hu

INTERDISZCIPLINÁRIS FÓRUMOK

BELÉPÉS