Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége

12Sajtóközlemény

 

Növekvő igény a légúti betegségek tüneteit enyhítő korszerű megoldások iránt

Budapest, 2015. augusztus 11.- A WHO előrejelzése szerint 2020-ra a COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség) válhat a harmadik leggyakoribb halálozási okká, jelenleg pedig világszerte több mint 60 millió ember szenved COPD-től. Ugyanakkor egyre korszerűbb eszközök szolgálják a COPD – és az asztma – kezelését, a betegek növekvő hányadának életminőségét javítva ezzel.

Ilyen a Boehringer Ingelheim által gyártott hajtógázmentes Respimat inhaláló készülék is, amely a hozzá tartozó inhalációs oldattal gyors segítséget nyújt a COPD-ben vagy asztmában szenvedők számára. Az egyszerűen aktiválható készülék befúváskor egyenletes, finoman porlasztott gyógyszerpermetet képez, amely közvetlenül a tüdőbe, a hörgőkhöz jut, így már kis dózisban is elegendő a tünetek enyhítésére. Az inhalációs oldat mennyiségét a készülék oldalán piros nyíl jelzi. A korszerű hörgőtágító a légutak nyitva tartásával megkönnyíti a levegő áramlását, a krónikus betegségek esetében rendszeres használata csökkenti a tünetek fellángolásának, rosszabbodásának kockázatát. „Célunk, hogy a modern gyógyszereknek és a korszerű technológiának köszönhetően a légúti megbetegedésben szenvedő betegek mindennapjait könnyebbé tegyük.” – hangsúlyozta Christian Boehringer, a Boehringer Ingelheim igazgatóságának elnöke.

A növekvő kereslet kielégítésére a Boehringer Ingelheim által gyártott Respimat inhalátorból az eddigi 25 milliós éves darabszám dupláját gyártja a cég a legújabb, egy összesen 170 millió eurós beruházás részeként megvalósuló gyártókapacitás-növelésnek köszönhetően.

Boehringer Ingelheim

A Boehringer Ingelheim egyike a világ 20 legnagyobb gyógyszeripari vállalatainak; székhelye a németországi Ingelheim am Rhein városban található. A vállalat világszerte 146 képviselettel rendelkezik, több mint 47.700 alkalmazottat foglalkoztat. Az 1885-ben alapított családi vállalkozás elkötelezett az innovatív, jelentős terápiás értékű humán- és állatgyógyászati termékek kutatása, fejlesztése, gyártása és értékesítése iránt.

A Boehringer Ingelheim vállalati kultúrájának egyik központi eleme a társadalmi felelősségvállalás. Ide tartozik a társadalmi/szociális projektekben való részvétel, a munkavállalókról és családjaikról való gondoskodás továbbá az egyenlő esélyek biztosítása. A kölcsönös együttműködés és tisztelet éppúgy, mint a környezetvédelem, egyformán fontos alappillérei a Boehringer Ingelheim működésének.

2014-ben a Boehringer Ingelheim nettó értékesítésének összege elérte a 13,3 milliárd eurót, aminek 19,9%-át fordította a vényköteles készítmények üzletágában kutatásra és fejlesztésre.

 

További információkért kérjük, tekintse meg honlapunkat:www.boehringer-ingelheim.hu