Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége

Könnyű elindulni a webhely építésének útján. Néhány alapvető ismeret segítséget ad ehhez.

Mi az a Tartalomkezelő Rendszer?

A tartalomkezelő rendszer egy olyan szoftver, amely weboldalak készítését és karbantartását könnyíti meg azzal, hogy elválasztja a tartalom készítését annak webes megjelenítésétől.

Itt a tartalom adatbázisban tárolódik. A megjelenítést a sablon vezérli. A Joomla! szoftver összehozza a sablont és a tartalmat a weboldalak létrehozásánál.

Webes és adminisztrációs felület

A webhely két webhelyet takar. A webhelyet (webes felületnek is hívhatjuk) látja a látogató. Az adminisztrációs rész (más néven adminisztrációs felület) csak a webhelyet kezelő felhasználók érhetik el. Az adminisztrációs felület elérhető a "Webhely adminisztráció" linkre kattintással az "Ez a webhely" menüben vagy a webhely webcíme mögé illesztett /administrator útvonallal.

Az adaminisztrációs felületre a telepítés során megadott felhasználónévvel és jelszóval lehet bejelentkezni.

Bejelentkezés

A webes felületre a bejelentkező űrlapon keresztül vagy az "Ez a webhely" menüben levő bejelentkezési menülinkkel lehet. Itt is a telepítéskor során megadott felhasználónévvel és jelszóval lehet bejelentkezni. A bejelentkezés után lehet cikkeket létrehozni és szerkeszteni.

Cikk létrehozása

A bejelentkezés után egy új menü lesz látható. Új cikk létrehozásához a "Cikk beküldése" linkre kell kattintani ebben a menüben.

Az új cikk szerkesztőképernyője számos opcióval rendelkezik, de elég csak a címet és a tartalmat begépelni. Ahhoz, hogy a cikk könnyen megtalálható legyen, publikálni kell és hozzárendelni egy Joomla! kategóriához.

A létező cikket szerkeszthetjük a Szerkesztés ikonra kattintással (ha elérhető).

További infók

Sok tanulnivaló van a Joomla! használatával kapcsolatban. Információkat találunk a Joomla! dokumentációs webhelyén és Joomla! fórumok oldalain.

Kiadja a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ)

Telefon: +36 1/312-3807

Szerkesztőségi e-mail cím:  honlap@motesz.hu

Linkcserével kapcsolatos információ: honlap@motesz.hu

Domainnév tulajdonosa: Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ)

 

Honlapunk linkeket tartalmaz más oldalakra, ezek tartalmáért és adatvédelmi gyakorlatáért felelősséget nem vállalunk.

A honlapunkon elhelyezett reklámok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

A rendszerben található információk szolgáltatása és gyűjtése a magyar média és adatvédelmi törvények előírásait figyelembe véve történik.

A honlap teljes tartalmára minden jogot fenntartunk!

Ezen oldalak tartalmát a MOTESZ felügyeli. Fenntartjuk a honlapunkon található információk változtatási jogát minden előzetes bejelentés nélkül.

Adatkezelési politikánk a hatályos magyar jogszabályokon alapul, különös tekintettel az 1992. évi LXIII. törvényre a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról, illetve az 1998. évi VI. törvényre az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során.

A MOTESZ, mint adatkezelő vállalja, hogy az adatokkal való visszaélések megelőzése érdekében az Internetes regisztráció során kezelésébe került személyes adatokat az érintett személy beleegyezése nélkül harmadik fél számára semmilyen körülmények között nem adja ki, valamint nem teszi közzé.

Látogatóink - kizárólag a regisztrációs jogosultsági szintjüknek megfelelően - az interneten szabadon elolvashatnak bármilyen oldalainkon megjelent információt. Későbbi megtekintés és értelmezés céljából letölthetnek vagy lementhetnek számítógépeikre a rendszerben tartalomként publikált file-okat, információkat, és ezeket kollégáiknak, pácienseiknek, barátjuknak, rokonuknak, ismerősüknek szabadon megmutathatják, illetve ilyen célokból lehetséges ezen anyagok kinyomtatatása is.

Tilos azonban eltávolítani a böngészett és/vagy a letöltött oldalakon szereplő jogi- és tulajdonjogi-, illetve az esetleges szabadalomra vonatkozó információkat, tilos továbbá a tőlünk (nem csak internetes oldalainkról) származó információk árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és bármilyen formában történő ismételt megjelentetése.

HOZZÁJÁRULÁS

Jelen webhely igénybevételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy a jelen dokumentumban leírt módon összegyűjtsük és felhasználjuk adatait a következő tevékenységekhez: kapcsolattartás, tájékoztatás.

A MOTESZ és informatikai háttérszolgáltatója az Ön adatait bizalmasan kezeli, rendszereiket, valamint informatikai háttérstruktúrájukat úgy alakították ki, hogy az adatok védelmét az elvárható módon biztosítsák.

A MOTESZ megújított honlapját folyamatosan friss tartalommal töltjük fel.

A MOTESZ honlapjának átalakítása könnyen kezelhető informatikai háttérre megtörtént. Az évek során a weboldalon közzétett szakmai anyagokat és a szervezet müködésével kapcsolatos dokumentumokat archíváltuk és regisztrált felhasználóinknak az új oldalon is elérhetővé tesszük.

Most történik a friss információk összegyűjtése és szelektálása. Az összeállított anyagok feltöltése folyamatosan történik az oldalra.

A megújított honlapon tisztelettel várjuk látogatóinkat.